22.10.2024 | 10:39
Ново правителство? Само след края на изборите в САЩ!
Партиите ще тупат топката за кабинет, съставят го след 5 ноември

Ново правителство ще има след вота на 27 октомври, но не и преди 5 ноември. Това шушукат из редица партийни централи на десни формации с ляв уклон, научи „Уикенд”. Резултатите от изборите у нас ще са готови на 30 октомври, ала до 5 ноември, когато ще стане ясен новият президент на САЩ, кабинет официално няма да се предлага или сформира. За това разказаха за вестника от ГЕРБ и от малката коалиция ПП-ДБ, които вече били готови на хартия с новия съюз за управление на държавата.

На 5 ноември ще стане ясно дали Доналд Тръмп или Камала Харис ще възседнат една от най-влиятелните държави в света, а нашите политици очаквали с трепет кой ще е победителят. В ГЕРБ и ПП-ДБ се говори, че магнатът и бивш президент Тръмп ще е победителят и от това зависело и кои други партии да бъдат поканени в новата сглобка 2.0, разкриха от централите на двете формации. „ДПС-Ново начало” категорично ще е част от нов кабинет, както и „Има такъв народ”, чието представителство в Народното събрание вече било „осигурено”, цитираха дословно коментари на съпартийците си пред „Уикенд” депутати от ГЕРБ.

По думите им началниците в партиите били наясно, че ще трябва да съобразят бъдещото сформирование предвид резултатите на американците. По думите на активисти на Бойко Борисов, уж прокламираната като борец с мафията партия МЕЧ щяла да бъде примамена в нова коалиция или поне да гласува „правилно” определени решения, ако Радостин Василев успее да влезе в парламента. Същото се отнасяло и за други малки партии, които ГЕРБ добре наблюдавала и правела отсега сметки кой да се привлече за ново мнозинство от 121 депутати минимум, издадоха още от централата на партията.

Появили се обаче спънки. Въпреки заявките на лидера, че ще работи добре и с ДПС на Делян Пеевски и с лагера на Ахмед Доган, проблемът бил, че „ДПС-Ново начало” не искали и да чуят за мнозинство с враговете с партиен билет, но с охота били готови на съюз с хората на Слави Трифонов. Коалицията е отдавна договорена между първите няколко сили на вота, въпреки че от ПП се дърпали. Десните, които са в коалицията с „Промяната” обаче нямали нищо против да се съюзят с когото и да било в името на овладяването на властови позиции и служби.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране