13.02.2023 | 11:51
Няма нарушения в Народния театър. Новият министър на културата вижда един артистичен протест на Морфов
Найден Тодоров очевидно е назначен за министър, за да замете скандала
Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по казуса с Народния театър, каза новият служебен министър на културата Найден Тодоров пред бТВ. В момента тече проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която от ведомството изчакват какво ще покаже.
“Казусът с Народния театър е много интересен. Имахме един доста артистичен протест от страна на Александър Морфов, който разбирам. От това нещо бе създадена една много голяма новина“, коментира Найден Тодоров.
“Това, което се случи там е един проблем, който можеше да остане вътрешен. От едва страна, медиите са длъжни да информират, но от друга – в една излязла от баланс система те подпомогнаха този казус да се превърне в нещо, което не е“, каза той.
По думите му партийната политика няма място в една културна институция.
На въпрос дали има партийни назначения в Народния театър Тодоров заяви, че не ги вижда като такива.
„Ако един министър се намеси драстично в политиката на културните институти, без да има нарушение, тогава говорим за нарушаване на демокрацията“, допълни служебният министър.
За партийните назначения прочетете в материала „Васил Василев трудоустроил и свои съпартийци в Народния театър“.
Самият скандал в Народния театър „Иван Вазов“ се превърна в многомесечна сага. Той започна миналата година с надраскана врата. А в началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев.
На 29 октомври миналата година тя осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е „известният извършител и че не се е крил“.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране