27.06.2015 | 19:08
Объркаха министърка с преводачка от “Шоуто на Слави”
Николина Ангелкова заведе 38 посланици на Перперикон

Министърът на туризма Николина Ангелкова беше объркана с преводачка от “Шоуто на Слави”. Това стана по време на посещението на дипломатическия корпус на Перперикон, съобщи в. “24 часа”.

“Госпожо, аз съм ви виждала в “Шоуто на Слави”, обърна се млада туристка към министъра, която й отговори, че се е припознала. “Не, не, виждала съм ви, вие работите като преводачка”, настояваше момичето. Ангелкова й отвърна, че е министър на туризма, след което туристката се смути и последва извинение.

38 посланици от цял свят се изкачиха до скалния комплекс край Кърджали. В ролята на екскурзовод влезе ръководителят на разкопките на Перперикон проф. Николай Овчаров, който повече от час развежда дипломатите из комплекса. Инициативата е на Министерство на туризма.

Целта е да покажем България на дипломатите така че те да могат да я рекламират в своите държави”, заяви Ангелкова. Тя допълни, че подобни турове ще се организират 2 пъти годишно. Според министъра на туризма посланиците останали изключително впечатлени от Перперикон и беседата на проф. Овчаров.

Истински фурор сред дипломатите предизвикаха 3-ма мъже, преоблечени като римски легионери. Много от чужденците се снимаха за спомен с мнимите войници. В края на обиколката на Перперикон задуха студен вятър и се наложи единият от легионерите да предостъпи мантията си, която министър Ангелкова облече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране