10.05.2023 | 10:00
Обискитe в Пловдив: Събличахме се пред 400 души, а след това трябваше да напишем, че нямаме възражения
Проверките до голо са били в тоалетната на заведението

Нови кадри от нощта на скандалната акция в пловдивска дискотека. Те показват как един от клиентите си разменя реплики с полицаите и си съблича тениската в центъра на заведението.

Хората разказват за акцията, при която в продължение на близо 6 часа органите на реда са ги карали да се събличат голи, за да проверяват за наркотици.

Част от клиентите разказаха, че в общите части на тоалетните, също са били събличани голи до боксерки. Пред bTV коментар дадоха Георги Калиферов и Александър Пехливанов.

„Бяхме се наредили на една опашка, която вървеше много бавно – може би около 6-7 минути на човек. Като дойде нашият ред, пред стаята имаше полицай, който проверяваше документи. Влязохме в тоалетните, а полицаите ни накараха да се съблечем по боксерки. Имало е и хора, които са карани да се събличат чисто голи. Опипаха дали имам нещо по панталона, изкараха ми всичко от джобовете, провериха ми портмонето, а след това ме накараха да напиша на едно листче „Нямам възражения““, разказа единият от младежите.

„Разбира се, че имах възражения. Бяха 400 човека, пред които се събличахме. За да отидеш до тоалетната, трябваше да бъдеш обискиран“, каза клиент на заведението в нощта на обиска.

Георги Калиферов и Александър Пехливанов заявиха, че ще търсят правата си и ще подадат жалба.

Младежите твърдят, че никой не им е обяснил за какво е полицейската акция, и се чувстват унижени.

„Четири буса спряха отпред, влязоха, без да ни дават обяснения, накараха ни да спрем музиката. Светнаха лампите и започна всичко, за което разказват хората. Започнаха обиски, клякания. Служителите също бяха проверени. Всички се оплакват и никой не счита за нормално случилото се“, посочи управителят на заведението.

Той допълни, че от Българската асоциацията на заведенията организират процес в Пловдив пред полицейското управление. Преди два месеца подобен случай има и в друго заведение.

„При акция на Второ районно управление в Пловдив тогава отново всички са събличани до голо. Така казват моите клиенти. Били са карани да се разкрачват и да клякат. Това е оронване на тяхното достойнство“, коментира Пламен Бонев, адвокат на проверена жена.

Действията на полицията са незаконосъобразни. Няма задържано лице, няма данни за опасни вещества у него и никой не е хванат на местопрестъпление или местопроизшествие. Полицията категорично е нарушила правомощията си. Ако откажете обаче да се съблечете, за жалост вероятно ще ви задържат“, посочи още той.

От полицията заявяват, че при двете акции са намерени наркотични вещества.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране