15.03.2023 | 22:19
Областен шеф на ДПС купува гласове за жена си
Николай Златарски иска с пари да вкара половинката си в парламента. Осъдиха негов купувач на гласове на 7 месеца затвор

Областният председател на ДПС в Кюстендил Николай Златарски е организаторът на масовото купуване на гласове в циганския квартал на Дупница на парламентарните избори през октомври 2022 г. Тогава при акция на МВР в квартал „Ценеви“ беше арестуван Методи Коцев – Кльофи, който е предлагал пари на роми, за да гласуват с преференция за втората в листата Шейхриар Златарска. Дамата е съпруга на Николай Златарски, а целта му била тя измести водача на листата Александър Несторов и да стане народен представител.

Заради амбициозния депесар, днес Районният съд в Кюстендил осъди Кльофи на 7 месеца затвор при първоначален строг режим. Методи Коцев е признал, че на 14 септември 2022 г. в Дупница, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице, е организирал предлагането на различни хора от града парична сума, варираща в различен размер – от 30 лева до 100 лева, чрез съставянето на списък, съдържащ имена на лица и избирателни секции, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на глас на насрочените за 2 октомври 2022 г. избори за народни представители, в полза на ДПС. Подсъдимият е признал, че на 14 септември е предложил на мъж 100 лв., с цел да го склони да гласува за Шейхриар Златарска.

Пред съдебните органи, Кльофи не е признал, че организатор и спонсор на купуването на гласове за ДПС е областният председател Методи Златарски.

Според неофициална информация, за изборите на 2 април, ромът отново ще направи опит да вкара жена си в парламента, която сега е водач на депесарската листа.

1 коментар

  1. Гогол каза:

    Мангалска работа!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране