01.06.2021 | 11:05
Официално: Джоузеф Диксън е кандидат-купувачът на Левски
Членът на Надзорния съвет на клуба Константин Папазов призна, че той преговаря за собствеността

Джоузеф Диксън е бизнесменът, който преговаря за закупуването на „Левски“. Името му се въртеше от около седмица в медийното пространство, но до момента нямаше официално потвърждение, че именно той има интерес към клуба.

Това най-сетне бе потвърдено от човек от ръководството. Членът на Надзорния съвет Константин Папазов заяви пред телевизия 7/8: Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат. Факт е, че на Управителния съвет този човек заяви своите стратегически амбиции, свързани най-вече с построяването на нов стадион.“

И в момента преговорите продължават, като от „Левски“ очакват банкови гаранции за състоятелността на бизнеса на Диксън и неговите инвестиционни намерения.

До момента не се знае много за този кандидат. На 24 май собственикът на клуба Наско Сираков обяви, че има бизнесмен, който е готов да купи клуба и да инвестира много за инфраструктурата и изчистването на дълговете. Тогава Сираков го описа само така: „Човекът няма нищо общо с политика, обвързаности. Англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, така че от тази гледна точка може нашата общност да е спокойна“.

По-късно, когато името на Диксън излезе наяве, стана ясно, че от юли 2018 г. е собственик на седмодивизионния английски „Стейнс Таун“ и има инвестиционен фонд Fulcrum Sports Investment, който за 2019 г. е обявил печалба от 577 000 долара. Сайтовете Dsport и Gong.bg обявиха също така, че Джоузеф Диксън е приближен до кувейтското кралско семейство.

Има и информация, че Диксън е бил на проби в ЦСКА през април 2012 г. Действително англичанин със същото име е бил тестван тогава от треньора Стойчо Младенов, но е бил освободен след единствения си изигран мач – контролата срещу „Спартак“ (Плевен), загубена с 0:3.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране