08.07.2024 | 14:05
Охранител на Митко Каратиста счупи челюстта на студент заради парче пица (снимки)
От “Делта гард” направили “проверка по снимка”, не открили виновни техни служители, но един е уволнен

Студент е със счупена на три места челюст след удари с бокс, разказа тази сутрин Нова тв. Нещо повече – потърпевшият Владимир Чешмеджиев твърди, че биячът е от печалноизвестната фирма “Делта гард” на т.нар. Митко Каратиста (Димитър Спасов).

След дългогодишна хегемония по времето правителствата на ГЕРБ, фирмата действаше необезпокоявано, макар да бе замесена в скандали като “Осемте джуджета”, където очевидно е вършила “черната работа”. По времето на Бойко Рашков като вътрешен министър МВР отне лиценза й. В крайна сметка след падането на правителството на Кирил Петков, той бе върнат от ВАС .

Новата случка е от нощта на Джулай морнинг, като 19-годишният Чешмеджиев, твърди, че били в заведение на плаж с приятели. Причина за конфликта, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята.

Оказало се, че агресорът е не просто друг посетител, а ядящият пицата – човек, охраняващ събитието от фирмата „Делта гард“.

През следващите 20 дни ще се храня само със сламка, спя основно по гръб и ми е ужасно некомфортно дори като излизам от вкъщи”, споделя пред Нова тв младежът, който и в момента е със специална шина и трудно говори.

Друг от компанията – Валентин Захов, който е приятел на Владимир, разказва, че и двамата са отговорни и не са конфликти. Около 2 часа Валентин се изморил. Видял зад себе си ремарке, което помислил, че е част от декора на заведението, и седнал. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него – паднала. Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал „отвратително силен шамар”. Приятелят му Владимир се притекъл на помощ и попитал защо охранителят го ударил. Последвал удар с „проблясващ метален предмет”. Според потърпевшия това най-вероятно било бокс.

„Нападателят не е наш служител. Направихме проверка по снимка, но не успяхме да го заловим. Отговорникът, който е допуснал това нещо да се случи, беше уволнен”, посочи Антон Великов, който е представител на охранителната фирма “Делта гард”.

Въпросната вечер е била охранявана от 52 служители на фирмата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране