23.09.2022 | 22:13
Октай: „Промяната“ ще са първи на изборите, изпреварват ГЕРБ с 5-10 мандата
ПП, ДБ, БСП и „Български възход“ на Стефан Янев ще имат мнозинство от около 130 гласа
В деня на изборите „Продължаваме Промяната“ ще изпревари с 5 до 10 мандата ГЕРБ. „Промяната“ ще бъдат победители и ще получат първия мандат. Това са прогнозите на политическия анализатор Осман Октай.

В предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ той очерта три варианта за разпределение на мандатите след 2 октомври, а те са както следва:

Според него „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, БСП и „Български възход“ на Стефан Янев ще имат мнозинство от около 130 гласа.

„Колкото и да са противоречиви коментарите и анализите на лидерите на тези партии, при всички случаи една бъдеща четворна коалиция ще направи по-стабилно управляващо мнозинство, защото ще има взаимен контрол на формациите в помощ на промяната. Още повече – Янев и ПП са работили в екип като служебно правителство. Колкото и противоречив да е Стефан Янев в тази кампания, той ще изиграе много катализираща роля, особено за агресивното поведение на Корнелия Нинова и „Позитано“. Ако коалицията е тройна, лидерката на БСП е голям препъни камък за бъдещото управление“, заяви Октай.

2 коментара

  1. ния каза:

    Осмен Октай е много интелигентен човек, блестящ анализатор и до сега каквото е казал е било попадение в десятката. Много ясно, че когато казваш истината няма да се харесваш на всички. До сега поне, неговити прогнози за изборите са били много по точни от тези на т.н. социолози. Аз лично не си спомням социолозите да са били поне близо до истината и ако сега прогнозата на г-н Октоай е по точна от тяхната по-добре да се закрият.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Уважаема редакция на МИГ НЮЗ-ИНФО.Тази празна тенекия-осман,някой си октай,агент на ДС,ОСВЕН ДА ДРЪНКА ГЛУПОСТИ,ЗА ДРУГО ГО НЕ БИВА.На времето,по същия начин е дрънкал пред ДС за другарите и приятелите си.А и какъв ‘политически анализатор’ може да бъде един селски фелдшер,не че подценявам фелдшерите,ама ‘политически анализатор’…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране