07.05.2022 | 17:18
Оливър Стоун: САЩ водят абсурдна война с Русия с надеждата да се яви нов Елцин
Америка може да взриви в Донбас ядрено оръжие, за да обвини Русия, опасява се режисьорът

Американският кинорежисьор Оливър Стоун се опасява, че САЩ може да взривят в Донбас ядрено оръжие, за да обвинят Русия. На страницата си във Фейсбук Стоун сподели опасенията си за възможните планове на Запада.

Световно известният режисьор е обезпокоен от това, че версията как Русия ще използва ядрено оръжие в Украйна все по-често се появява в западните медии. По този повод той се пита за причините за тази настойчивост и намира вероятен отговор.

„А ако САЩ подготвят почвата за ограничен ядрен взрив в Донбас, който ще убие хиляди украинци? В такъв случай целият свят, като кучето на Павлов, ще обвини Русия“, обобщава Стоун.

„Следя ситуацията в Донбас от 2014 г. Проследих гибелния пожар в Одеса, незаконните убийства на журналисти, кметове, политици и граждани, забраната на най-голямата опозиционна партия, който имаше по-висок рейтинг от правителството на Зеленски“, споделя режисьорът.

Бях шокиран от чистата омраза срещу руското малцинство в Украйна. Това е дълга и тъжна история, развиваща се след преврата от 2014 г, организиран с участието на САЩ, който лиши Украйна от нейния неутралитет и я направи откровено антируска; в последвалите 8 години около 14 000 невинни бяха убити (в Донбас, бел. ред.), като нито един от тези случаи не беше сериозно отразен от нашите медии“, разказва Стоун.

„Наблюдавах нарастващите страхове през последните седмици, след като Виктория Нюланд отново изплува отнякъде, за да ни предупреди, че ако Русия използва каквото и да е ядрено оръжие, ще плати скъпо. Това бе подхванато моментално от висши държавни чиновници в САЩ и от телевизиите през следващите дни, които раздухаха версията – Русия ще използва ядрено оръжие. Tова ме накара да се запитам дали САЩ не подготвят сцената за използване на ядрено оръжие с неустановен произход в Донбас, който да избие хиляди украинци? Разбира се, ако това се случи, да не дава Господ, светът, като кучето на Павлов, ще обвини Русия“, смята Стоун.

„Това обвинение вече е отправено предварително, независимо от това кой ще натисне спусъка. Неговото използване неминуема ще повлияе на останалите 50% от световното мнение, което не е в лагера на Запада. Русия ще бъде обявена за Сатаната. Имайте предвид, че е трудно да се разбере откъде е изстреляно ядреното оръжие, особено в такава бързо развиваща се ситуация като настоящата война, при която изглежда, че Русия може да бъде обвинена във всичко, независимо от това колко е абсурдно“, коментира още Оливър Стоун.

Вероятно ще отнеме няколко дни, за да стане ясна истината, но тя не е важна. Абсурдът е, че САЩ водят абсурдна война. Надеждата е, че чрез нея се доближаваме с още една стъпка към появата на един нов Елцин, който да даде на нашата страна още една голяма идеологическа и бизнес възможност. По-важното в тази игра, обаче, е да изолираме Китай от Русия. Разбира се, ако Русия падне, Китай е следващата цел. Вярвам, че това е мечтаният сценарий за неоконсервативните анархисти в нашето правителство да изпълнят целта си за един по-добър „основан на правила свят“, завършва коментара си Оливър Стоун.

1 коментар

  1. Elena каза:

    Time to stop this war.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране