22.04.2015 | 21:48
Орешарски: ДАНС не са докладвали за рискове с КТБ
В документа ставало въпрос за предположения за гръцките банки у нас
Докладът на ДАНС за 2013 г., в който има “предположения” за финансовата стабилност на страната, не е стигнал до парламента, защото е върнат за доработка. Това заяви пред bTV бившият премиер Пламен Орешарски, ден след като председателят на парламентарната комисия за КТБ Десислава Атанасова обяви, че той е скрил документа от депутатите.
Бившият премиер не пожелал да коментира пред камера, но в неформален разговор пред екипа на bTV споделил: “В доклада на ДАНС няма отбелязани рискове, свързани с КТБ”. Доклад на ДАНС за финансовота стабилност на България е бил внесен в Министерския съвет, но не е стигнал до Народното събрание, стана ясно от казаното от Орешарски.Според Орешарски, по отношение на финансовата сигурност в документа е отбелязано, че „има идентифицирани възможни рискове за българските банки с гръцко участие”. Бившият премиер обясни, че това, което му се е сторило притеснително в доклада, не е било свързано с финансовата система у нас.

Според Десислава Атанасова към момента няма нужда от изслушване на Орешарски в комисията. „Ще поискаме от ДАНС този доклад да ни се предостави на комисията и това, което е ясно, че в този доклад, а и по Закона за ДАНС е задължение на нейния председател е да опише факти и обстоятелства, свързани с финансовата стабилност на държавата и е имало и такива коментари е имало”, посочи тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране