08.01.2015 | 19:31
Орешарски обеднял с 300 бона като премиер
Само Драгомир Стойнев успял да запази финансите си

Шокиращо сравнение в доходите на министрите от кабинета на Пламен Орешарски, преди да се сдобият с постовете, ги изкара в пъти по-бедни. Справка в декларациите на бившия премиер от 2013 и 2014 г. осветли неговото незавидно финансово положение сега. Оказа се, че Орешарски е обеднял с над 300 хиляди лева, докато е бил шеф на Министерския съвет. През 2013 г., като депутат от червената коалиция, той е декларирал, че разполага с банкови влогове от над 150 хиляди евро заедно със съпругата си Елка.

След мандата на „Дондуков“ 1 семейството вече разполага едва с 24 хиляди лева, плюс доходите на Орешарски от преподавателската му дейност в УНСС за малко над 10 бона. Не по-различно е положението и с друг от министрите, посочени в неговия кабинет от БСП – Кристиан Вигенин. Бившият дипломат №1 е завършил с доста по-мизерни показатели министерския си мандат, отколкото като евродепутат. Докато бе в Брюксел и Страсбург, той декларира последно, че със съпругата си Милена разполагат с над 422 хиляди лева спестявания. Те са успели да ги претопят почти наполовина, като докато е бил министър, Вигенин е декларирал едва 250 хиляди лева.

Военният министър в правителството на Орешарски Ангел Найденов е един от малко неизстрадали финансово. От престоя си на ул. „Дякон Игнатий“ за 14 месеца той е успял да увеличи доходите и спестяванията си с около 12 хиляди лева. Преди да стане министър, в касичката си е имал около 15 бона. При излизането си от „Дондуков“ 1 в сметката му има 23 хиляди лева, от които 7500 лева са отбелязани в декларацията като „Доходи от друга стопанска дейност“, но не е уточнено от каква.

Един от малкото, които са успели да запазят абсолютен паритет в спестяванията си преди и след, е Драгомир Стойнев. Бившият министър на икономиката е декларирал, че няма промяна във финансовото си състояние.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране