05.02.2023 | 13:14
Още скандални разкрития от „Файзър“: Нещо се случва с менструалния цикъл
Директор от компанията признава пред скрита камера: Това би било скандал с огромни размери

Ваксината срещу ковид на „Файзър“ създава проблеми с менструалния цикъл, но в компанията все още нямат идея как се случва. Това разкрива в запис, направен със скрита камера, Джордон Уолкър – директор на департамента по изследване, разработки и стратегически операции към „Файзър“. „Ваксината не би трябвало да пречи на менструалните цикли. Така че ние наистина не знаем как се случва“, признава Уолкър.

Записът, който бе разпространен от американската платформа за разследваща журналистика „Проджект Веритас“, е вторият в рамките на седмица. На 27 януари те публикуваха видео, в което Уолкър признава, че „Файзър“ търси начини да „мутира” вирус, причиняващ ковид, чрез така наречената „насочена еволюция”. Целта била да се предсказват новите варианти на патогена, за да може да се разработват по-бързо ваксини. В същото видео Уолкър изразява убеденост и че самият ковид е бил изпуснат от лабораторията в Ухан, където са го разработвали, а не се е появил по естествен път.

Този път директорът споделя загрижеността си за ваксината срещу ковид и нейните потенциални отрицателни ефекти върху репродуктивното здраве на жените. Директорът от „Файзър“ изглежда се притеснява, че с течение на времето може да се появи официална информация за потенциалните странични ефекти на ваксината. „Надявам се да не открием, че по някакъв начин тази иРНК ваксина се задържа в тялото или нещо подобно – защото тя би трябвало да въздейства върху нещо хормонално, за да повлияе на менструалния цикъл, казва той. – Надявам се да не открием нещо наистина лошо. Защото… мащабите на този скандал биха били огромни“, опасява се директорът.

Проверете, моля, дали видеото се е прикачило правилно и правилно се показва в страницата с дописката. Ако не – ще измисля друг начин за публикуване, примерно в Туитър.

Джордон Уолкор се оказва жертва на романтично увлечение. Той очевидно е привлечен от журналиста под прикритие, изпратен от „Проджект Веритас“, и се стреми всячески да му се хареса. Това отключва откровеността му.
След първото видео „Файзър“ заяви в официално прессъобщение, че „в текущото разработване на ваксината на „Файзер.БиоНТех“ против ковид-19, нашата компания не е провеждала проучване за насочено еволюционно изследване на патогена.“

Все още няма реакция на новото видео.

Макар че „Файзър“ не се разграничи от своя директор, нито обяви, че такъв човек не съществува, това направиха т. нар. фактчекъри – самоназначили се лица, които твърдят, че отговарят за истинността на публикации и твърдения в медиите. В тяхно становище се казва, че търсенето в интернет на лице с имената „Jordon Trishton Walker“ и титлата „Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations“ не дало резултат. „Търсенето в Гугъл всъщност не разкри легитимен източник, който да потвърди името и титлата на лицето. По същия начин търсенето в LinkedIn също не разкрива такива проверими профили, а само няколко акаунта, които се опитват да разпространят това име“, заявяват фактчекърите. Изводът им е, че такъв директор във „Файзър“ „вероятно няма“, поради което „публикациите на „Проджект Веритас“ не могат да се приемат като 100%-ова истина“.

Божидар Божков, Флагман

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране