20.06.2024 | 18:47
Осман Октай: В момента унищожават Бойко Борисов, който падна в капана чрез Пеевски
Идеята е положението в държавата да стане толкова нетърпимо, че народът вкупом да иска да се прегърне и да се хвърли в обятията на проекта на президента Радев като спасител

Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира ще успее ли Бойко Борисов да формира кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, защо търси подкрепа от ППДБ, които са готови да сапунисат въжето и да му го наденат. Дали ще се отпуши политическата ситуация с избора на Рая Назарян за председател на парламента, или Слави Трифонов само си вдига цената с идеята за експертно правителство, както и защо е мълчанието на Радев и действителната му роля в спектакъла – разсъждава Октай пред ПИК.

– Г-н Октай, как ви изглежда 50-ият парламент, закономерно и лична заслуга на Делян Пеевски ли е второто място на ДПС? Това реална заявка и амбиция за управление на държавата ли е?
– Когато не харесваме Ахмед и създаваме настроения срещу Ахмед през годините, получаваме след това назначен от него Пеевски. И това е, за да почнем да търсим Ахмед.

– Тръгвал ли си е въобще Ахмед Доган?
– Винаги съм казвал, че хора като Бойко, хора като Ахмед, хора като Пеевски – всякакви такива, са политически посредници. Те са за употреба, за реализирането на определени задачи. Всеки от тях си има роля в живота.

– Щом казвате, че те са посредници, означава ли това, че те са управлявани, манипулируеми от някой друг, от кукловод?
– Естествено. Естествено, че имат кукловоди. Неслучайно през годините говоря за различни разклонения до Москва и обратно през разни фондации. Има, разбира се, разклонения и към Запада.

– Така или иначе, ще успее ли победителят на изборите Бойко Борисов да формира правителство, защо търси за партньор сапунджиите от ППДБ, които му сапунисват въжето, а като че ли се срамува от ДПС?
– Има хубава българска поговорка: „Хитрата сврака – с двата крака.“ Борисов сега ще види как сам се е вкарал в капан. Такъв капан той досега залагаше на всичките си партньори. Така употребяваше хора, които са били негови опоненти и агресивни в публичното пространство. Такива като Тома Биков, Сачева, Вежди Рашидов, когото беше арестувал. Такива хора обикновено след това той ги приобщава, унижава ги и ги употребява. Това е модел. Тази клиентелистка политика изигра много лоша шега на самия Бойко Борисов. Така е още от времето, когато му изпратиха снимките от спалнята. Няма как да влезеш в спалнята на министър-председателя. Това е охраняема от НСО и всички държавни служби зона. И тук няма никакво значение кой е внесъл парите, Мата Хари… Това са подробности, това са неща, които отклоняват вниманието. На някои им омекват коленете. По-важно е какво има в папката “Буда”, която се държи от библиотекарите в катедра “Национална сигурност” и фондация “Примаков”.

– Разбира се. Сюжетът беше превърнат в своеобразно шоу, без да се поставят тези сериозни въпроси.
– Такова нещо няма как да се случи без участието на службите и НСО. Какво ли още имат за Бойко Борисов? Нали сте чели „Кръстникът“? Мафията, нашите служби така се държат, когато искат да изпратят послание на някого, му подхвърлят в леглото отрязаната конска глава. Посланието към Бойко не беше чекмеджето, кюлчетата и пистолетът, а това, че са го заснели гол. Сега в главата му, като на Кръстника, се върти въпросът дали някой не е опрял пистолет в главата му. Не беше ли същото с газовия пистолет на Октай Енимехмедов по време на националната конференция на Доган? Защо и как тогава НСО ги нямаше в залата, изключени ли бяха скенерите?

– Затова ли Борисов вкара в политическата си риторика от вчера отново образа на Алексей Петров?
– В момента Бойко е заклещен в ъгъла. Това са сериозни податки. Очевидно се подготвя нов политически проект, за който по коридорите работят абсолютно всички тия задкулисни сили.

– Каква е новината, чий е проектът?
– Всички тези, които са били употребявани като посредници, със или без знанието им, трябва да бъдат употребени докрай, за да обслужат този бъдещ проект. Службите прилагат едни и същи номера. 1999 година заснеха Доган в Кочан за порциите и как всички са негова функция, защото той управлява. Преди това бяха го пуснали при Слави Трифонов да говори за обръчи от фирми, как едно негово намигване е по-силно от банка. При участието на Ахмед при Слави 2005 година се създаде „Атака“ на Волен Сидеров, влязоха в парламента. След Кочан се създаде мнозинство за управлението на Бойко Борисов. Пред Мадам В. Ахмед говори и как е милионер в зелено и иска да има летяща чиния. Такъв си е Ахмед, той ми е по-малък брат, затова говоря за него с любов и уважение толкова години. Искам да кажа, че така употребиха Ахмед, за да докарат Бойко на власт.

– Какъв е капанът за Борисов обаче?
– В момента унищожават Бойко, който попада в капана чрез Пеевски, с всичките му зависимости. А през Ахмед е назначен Пеевски, който да командва държавата при всичките си зависимости силово, чрез грубости. Идеята е да стане толкова нетърпимо в държавата, че утре, вдругиден народът вкупом да иска да се прегърне и да се хвърли в обятията на проекта на президента Радев като спасител.

– Това ли е сценарият?
– Това се подготвя чрез дразнителя Пеевски, който трябва да смачка всички алтернативи.

– С избора на Рая Назарян за председател на Народното събрание няма ли обаче да се отпуши политическата перспектива, или виждаме чалга за вдигане цената на Слави Трифонов, като той играе по сценария, за който вие говорите?
– Защо два пъти отлагаха заседанието на парламента, след като са се разбрали още снощи?

– Нещо са доуточнявали вероятно, нещо са конкретизирали, калкулирали.
– Нещо е пътувало. Нещо се е бавело.

– Може би превод с 8 нули, както съобщи Николай Бареков?!
– Някакви сакове. Банките в колко часа отварят? Отиваш в сейфовете, вземаш каквото трябва, закарваш ги, бавиш се нещо. Единият иска половин час, другият час. Председателят на парламента казва, че не могат да чакат повече от 25 минути…

– Проект на Радев, както и да е катализиран, не е ли обаче технологично проблемен, защото мандатът на президента не е изтекъл?
– В това е силата на отиграването. Когато държавата е на колене, когато се съсипва, когато начело излиза един дразнител – Пеевски… Ама спомнете си как Бойко щеше да подава оставка пред Арена „Армеец“ и да отива на предсрочни избори. Беше събрал цялата си кохорта с една единствена цел да подскаже на ония каква сила има зад гърба си. Той дори при по-малка съпротива винаги е ходел на предсрочни избори. Така винаги се е връщал на бял кон. Тогава обаче не си хвърли оставката, защото получи и публикуваха снимките от спалнята.

– Сега какво – Радев или предсрочни избори?
– Дори да има предсрочни избори, затова е цялото гърчене. Бойко трябва да направи всичко възможно да не се провали за пореден път, шести може би – че не може да прави правителства. Притиснат е до стената. И главната роля на Пеевски през зависимостите е, че Борисов трябва да търси решение. Затова вчера се опитват през Слави да предлагат решението. Ама Слави откъде знае, че мандатът може да отиде при него? Освен ако не му е казал президентът. Президентът участва в цялата тази игра. Неслучайно при заклеването вчера в парламента не произнесе реч. Нажежава обстановката. Мисля, че преждевременно ще напусне президентството, за да се обяви за спасител. Ще стартира политически проект. Той вече опита с подставени лица, но не му се получи. Трябва да поеме лично, защото другите му изменят, а на него властта му се услади.
Ако трябва да обобщя, Пеевски има за цел да отврати обществото, смачквайки всичко по пътя си, както унищожи КТБ, БТК, „Булгартабак“… И за да не се смачка държавата, трябва да дойде Спасителят. Поредният.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране