06.01.2022 | 10:18
Оставката след селфито с Пеевски още не е факт
Владислав Панев продължава да е зам.-председател на парламентарната група на „Демократична България“

Владислав Панев продължава да е зам.-председател на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) въпреки заявката му от 10 декември, че се оттегля от поста, пише flagman.bg.

Той предизвика сериозно недоволство сред съратниците си, след като си направи селфи със скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, което пусна във „Фейсбук“. Панев дори бе призован от някои да се оттегли като народен представител.

Ден след селфито обаче от ДБ обявиха, че той подава оставка, но само като зам.-председател на парламентарната група. Самият Владислав Панев потвърди, че се оттегля от поста.

Към този момент обаче това не се е случило.

Флагман потърси г-н Панев с въпроса да не би парламентарната група да не е приела оставката му.

„Няма такъв филм“, отсече той. „Оставката ще влезе в сила следващите дни буквално, просто си има някаква вътрешно-групова процедура.“

Процедурата по подаването на оставка в случая е елементарна. Владислав Панев или неговата парламентарна група просто следва да я регистрират в деловодството на Народното събрание. След това председателят на парламента трябва да я обяви незабавно на следващото пленарно заседание. До момента това не се е случило.

2 коментара

  1. ИванКо каза:

    ПП. Или подкрепяш пиенето на кръв.

  2. ИванКо каза:

    И това е хубав ден за демокрацията у нас, всеки има неотменното право да се снима с каквото си иска. Ако се снимаш на фона на граф Дракула никак, ама никак не означава че пиеш кръв. Разбира се на айдиоти това е трудно да се обясни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране