10.04.2016 | 18:05
От конгреса на Местан: Където се говори турски е част от нашата родина!
ДОСТ води България към босненски сценарий

Учредяването на партията на Лютви Местан се превърна във възможност за демонстриране на мащабна турска подкрепа за бившия лидер на ДПС. В НДК се явиха турският посланик Сюлеман Гьокче, както и депутати от управляващата в Турция партия на Реджеп Ердоган. Сред гостите е и зам.-председателят на Партията на справедливостта и развитието Фатма Бетюн Сеянкайъ.

Зам.-председателят на Партията на националната държава – Семир Ялчън пък заяви пред събралите се над 1000 души: “Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина”, заяви той.

Силно вярвам, че ДОСТ ще влезе в следващия парламент. Чрез политиките ни ще спечелим доверието на избирателите. Това заяви бившият министър на спорта Мариана Георгиева

Председател на конференцията е Хюсеин Хафъзов – един от депутатите, които подкрепиха Местан след отцепването му от ДПС.

ВМРО публикува официална позиция относно учредяването на новата партия на Лютви Местан ДОСТ. Според “воеводите” формацията води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Хората на Красимир Каракачанов са категорични, че ДОСТ не е евроатлантическа, а протурска партия. Тя не била демократична, а османска, не била либерална, а проислямистка партия. Според ВМРО съдът, който ще разглежда документите за регистрация на партията, трябва да не ги одобри.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране