05.05.2021 | 16:51
Отказаха да впишат Боби Перуката в Търговския регистър
Той може да обжалва в 7-дневен срок

Борислав Михайлов – Боби Перуката, е получил отказ да бъде вписан в Търговския регистър (ТР) като президент на БФС, показва справка. Решението е от днес, а документите са подадени на 29 април.

Боби има 7-дневен срок да обжалва.

Михайлов оттегли оставката си като президент на БФС, подадена преди година и половина. Това стана на 28 април. Бившият вратар заяви след заседанието на Изпълнителния комитет на съюза, че проверката на прокуратурата не е установила нарушения, така той имал моралното право да се върне, довърши работата си и подготви редовен конгрес през февруари 2022 г.

Предсрочният, предвиден за 25 юни, беше отменен единодушно от ИК.

Вчера пък ФИФА и УЕФА са изпратили писмо до БФС, с което искат подробности за това как ИК е върнал Михайлов на поста – на каква нормативна и законова база.

По този повод БФС разпространи следното съобщение на сайта си:

На 4 май 2021 г. по електронен път в Българския футболен съюз е постъпило запитване от страна на ФИФА и УЕФА относно текущата ситуация във федерацията вследствие на оттеглената оставка от страна на Борислав Михайлов.

Това писмо е продължение на постоянната комуникация между БФС и двете футболни централи, започнала на 19 октомври 2019 г. относно събитията в съюза след оставката на Борислав Михайлов на 18 октомври 2019 г. БФС своевременно е предоставял информация, включително документи, относно актуалните промени и резултатите от извършените и приключени проверки от прокуратурата. 

Предвид поредицата от официални неработни дни в страната, становището на БФС по новото запитване ще бъде изпратено до международните футболни институции в началото на следващата седмица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране