23.06.2015 | 13:40
Откриха труп в кладенец
Тялото е на 40-годишен пастир

62-годишен мъж е в следствения арест в Ямбол с постоянна мярка „Задържане под стража“ заради предумишлено убийство. Това беше обявено на нарочна пресконференция на директора на ОД на МВР в Ямбол комисар Генчо Иванов и наблюдаващия прокурор Димитър Люцканов.

На 24 март тази година е получен сигнал от жена в боляровското село Странджа, че в кладенеца в имота й има човешки останки. При направената аутопсия е установено, че тялото е престояло в кладенеца от седем месеца до година. ДНК експертиза доказва, че останките са на 40 годишен мъж с инициали К. К. А от търговищкото село Свирчево. Задържан за смъртта му е 62-годишен мъж от бургаско с инициали А. А. П.

Имотът в крайграничното село е бил нает под наем за отглеждане на овце и кози, а жертвата и обвиняемият са работели там като пастири. По неизяснени все още причини между двамата е избухнал спор, прераснал в побой. За да прикрие престъплението 62-годишният мъж изхвърлил трупа на своя доскорошен съратник в кладенеца и го затрупва с дюшеци и бурета. Месеци по-късно, когато вече в имота не е имало наематели, собственичката отива и се натъква на останките. „За съжаление никой от близките на мъжа не е съобщил, че е изчезнал, за това и не сме го обявили за издирване“, каза комисар Иванов. Към момента задържаният е направил частични признания, предстои да бъде назначена психологическа експертиза. Мъжът ще бъде съден за предумишлено убийство и ако вината му бъде доказана го грози затвор от 10 до 20 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране