24.04.2021 | 9:58
Овчаров: Слави допусна гаф, стари другарчета може да го изиграят
Не е гарантирано, че следващият парламент ще е по-протестърски, смята социалистът

„Дали е обречен парламентът – не мога да кажа. Други правителства са се случвали при третия мандат, който президентът връчва – като при „тройната коалиция“ например. Няма нищо изключително да се направи мандат. Не съм сигурен, че в тази обстановка БСП може да има ключова роля и да състави правителство, ако получи мандат“.

Това коментира пред БНТ Румен Овчаров от БСП.

„Завърши първият етап от отстраняването на ГЕРБ от властта. Партията вече не е същата. Не очаквам от първия път силите на промяната да се прегърнат и да тръгнат напред. За съжаление, те досега не се договарят“, добави Овчаров.

Слави Трифонов допусна гаф, когато се позиционира на другия бряг от БСП. Сега той е някъде по средата, където стари другарчета може да го изиграят, предупреди социалистът.

Според него ГЕРБ няма да бъдат „изчегъртани“. „Не е коректно да се замеряме с подобни думи. Едно служебно правителство както може да помогне за предсрочни избори, така може и да ги влоши, ако няма предварителна подготовка. Например, ние трябва да се справим с промените в бюджета в парламента. Бизнесът трябва да получава помощ и компенсации. Корнелия Нинова няколко пъти каза, че нямаме претенции за министри, но бихме подкрепили образование, което анти ГЕРБ. Друг е въпросът дали БСП е готова да представи проект за правителство и дали то ще бъде подкрепено. Не е гарантирано, че следващият парламент ще е по-протестърски, а напротив“, анализира още Овчаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране