06.02.2023 | 21:25
Овчаров за новите леви: това са предатели, които късат месо от БСП
Вътрешната опозиция в БСП бетонира Корнелия Нинова начело, твърди той за протежето си

20 души, сред които Кирил Добрев, не се регистрираха на пленума на БСП, за да провалят кворума и се подиграха с колегите си. Аз съм изключително разочарован от вътрешната опозиция в БСП. Тя бетонира Корнелия Нинова начело. Начинът, по който се идентифицира тази опозиция, ги прави смешни. Те не предлагат нищо ново, нямат идея. Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров от БСП в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Новото ляво не е нито ново, нито ляво обединение. Това са предатели, които късат месо от БСП. Тези хора са само нули, единицата е БСП. БСП трябваше да подготви новия конгрес и да се види какво ще е новото ляво преди изборите“, подчерта той.

„БСП през последните няколко месеца доста ясно реализира лява политика и се видя, че тя може да го прави. Това са леви неща и никой няма право да твърди, че БСП не е лява партия“, изтъкна Овчаров.

Той припомни, че БСП предложи единствената възможна формула за изход от политическия блокаж. „Защо ПП и ДБ не можаха да надскочат вътрешнопартийните си линии и да дойдат на лидерската среща да се състави експертно правителство, което да ни извади от кризата? Ако не излезем от този коловоз и не променим модела за съставяне на правителство, ще отидем на нови избори“, прогнозира Румен Овчаров.

1 коментар

  1. Чочо каза:

    Р.Овч. е практичен „червен“ бизнесмен. Той самоотвержено брани вождесата Нинова, защото благодарение на нея уреди дъщеря си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране