07.07.2024 | 11:10
Пак ще се пържим: Опасна жега в половин България
Максималните температури стигат 37 градуса, през новата седмица се покачват още

Ж ълт код за горещо време и високи температури е обявен в 15 области на страната днес, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология.

В Северна България температурите ще са високи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе.

За територията на Южна България жълт код е обявен за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Благоевград.

Според прогнозата за времето температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието, в София – около 32°, предаде БТА.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде слънчево. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 20°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от изток-североизток. Температурите ще се повишат слабо и от сряда до края на периода максималните ще бъдат между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране