26.09.2024 | 21:44
Пълен хаос в парламента! (видео)
Сглобената мафия ГЕРБ - ППДБ - ДПС опитва по нощите, криминално, да закрие “Мариците” за кефа на Брюксел и да загроби енергийната ни независимост

Пълен хаос настана в парламента. Депутати от „Възраждане“ и ИТН пробваха да блокират работата на Народното събрание като завардиха парламентарната трибуна. От ГЕРБ-СДС си взеха микрофон и поведоха заседанието от залата. А трябваше да се приемат Пътната карта за климатична неутралност, която е свързана с еврофинансирането по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, както и да разгледат наново промените в Закона за адвокатурата, на които президентът наложи вето.

Това стана след като парламентът с часове се бореше да събере кворум. Направиха три неуспешни опита, като при последния събраха 123 души – от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС на Делян Пеевски. Не се регистрираха „Възраждане“, ИТН, БСП и всички независими, макар че много от тях присъстваха в пленарната зала. От „Възраждане“ и ИТН поискаха на електронното табло в залата да се покаже кои групи се бяха регистрирали и реагираха с възгласи и ръкопляскания на резултата. Очевидно чрез бойкота искаха да демонстрират нагледно обичайната си теза – че сглобката между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС все още действа.

Последните наказаха опонентите си за бойкота – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Хамид Хамид от ДПС последователно поискаха от програмата на депутатите да отпаднат законопроекти на БСП и „Възраждане“, които бяха предвидени за разглеждане днес.

Когато трябваше да започне разглеждането на актуализираната Пътна карта за климатична неутралност, внесена от правителството, „Възраждане“ и ИТН наобиколиха трибуната и отказаха да позволят заседанието да продължи. От другия лагер подходиха нестандартно – Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, който трябваше да представи пътната карта, започна на микрофон от залата да чете доклада си. „Възраждане“ и ИТН реагираха с гневни възгласи и работата наново беше прекъсната.

Председателят на парламента Рая Назарян нервно отпиваше от бутилката си с вода и очевидно не знаеше как да постъпи. Междувременно Тошко Йорданов от ИТН обясняваше от трибуната към камерите, които предаваха бъркотията, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС продължават да работят заедно, въпреки че публично го отричат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране