09.01.2015 | 8:25
Палили колата на разстреляните съпрузи в София
Екзекуцията на строителните фараони е поръчкова?

Колата на убитите снощи в столицата съпрузи Наталия и Митко Дамянови е била палена миналата година, предава БНР, като се позовава на източник от МВР. Подпалвачът, както обикновено става в такива случаи, не е бил разкрит.

Съпрузите бяха открити разстреляни между блоковете 11 и 13 на ул. „Йордан Стубел“ в столичния квартал „Витоша“. Двамата се занимавали със строителство.

Мъжът живее в жилището от близо 20 години, разказаха снощи негови съседи. Телата на Дамянов и жена му са открити от техен познат, който се обадил в полицията в 20,30 часа. Малко по-късно на мястото пристигат екипи на полицията, както и цялото професионално ръководство на МВР – главният секретар на министерството Светлозар Лазаров, шефът на „Охранителна полиция“ Тодор Гребенаров и заместник-директорът на СДВР Христо Терзийски.

Съседи разказаха, че Митко Дамянов се занимавал в последните години с друга дейност, но не уточняват подробности.

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като се предполага, че убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее, изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.

По 48-годишния бизнесмен и по съпругата му е стреляно с пистолет. Тъй като мястото е изключително тъмно и неосветено, тази сутрин започва втори оглед. Към момента не е ясно колко изстрела са били произведени.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да уточни по какви версии работят към момента полицаите. През 2011 г. над 60 души са подали жалба до тогавашния главен прокурор Борис Велчев срещу действията на Митко Дамянов. Тогава той е бил уличен като един от няколко души, които са взели пари „на зелено“ за строежи на кооперации в София, след което не са изпълнили задълженията си. Към момента обаче от МВР не уточняват дали версиите за тазвечершния разстрел са свързани с дейността на Митко Дамянов като строителен предприемач в столицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране