19.04.2021 | 16:05
Паля свещ за Бойко да не ходи в парламента, изцепи се агент Николай
Премиерът в оставка нямал конституционно задължение да се яви пред депутатите

Георги Марков, известен като агент „Николай“ от ДС, отново се изцепи във фейсбук, като разкри, че ще му се наложи да отиде да запали свещ в Будапеща, за да не ходи премиерът в оставка в парламента тази сряда по искането на опозицията.

„Премиерът правилно депозира оставката пред новоизбраното Народно събрание. И парламентът правилно я гласува. Няма място за спор и за шеги по време на чума, защото има тълкувателно решение на Конституционния съд номер 4 от 1994 г. То е задължително! Оставката се гласува! Докладчик е един голям юрист и мой добър приятел, Александър Арабаджиев. Беше съдия в Страсбург, а после и съдия в съда на ЕС в Люксембург.
Учудвам се, че не се помни, че през 2009 година по същия начин беше гласувана и оставката на г-н Станишев. Който не вярва, да види Държавен вестник, бр. 57, 2009 г.“, настоява Марков.

След описаните процедури Борисов продължава да бъде законен премиер на България и Министерският съвет ще изпълнява функциите си до избиране на нов от парламента, съгласно член 111, ал. 3 от Основния закон. Това е ясно като бял ден, твърди бившият депутат от ГЕРБ.

А за искането на опозицията премиерът да бъде изслушан в НС в сряда, Марков отсече: „Той няма конституционно задължение да отиде в парламента, за разлика от министрите. Чл. 83, ал. 2 от Конституцията важи само за тях. Българският министър-председател е самостоятелна правна фигура в нашия конституционен ред“.

Ще ходя в катедралата в Будапеща да запаля свещ Борисов да не ходи в парламента. Това ще бъде колосална политическа грешка и ще доведе до огромно огорчение и крайно разочарование на неговите привърженици. Ще бъде прието като знак на самоунижение от страна на ГЕРБ, след като победените се държат като победители и опростачиха българския парламент само в рамките на 2 дни.

Няма в България човек, освен Борисов, който толкова добре да познава Симеон Втори и неговата съдба още от 25 май 1996 г. Бойко знае за грандиозното посрещане, Бойко знае за 2-та милиона избиратели, гласували за НДСВ през 2001 г., Бойко знае, че днес НДСВ има две нули. Защо да тласка ГЕРБ по пътя на НДСВ? Неговото присъствие в парламента в сряда ще се приеме като присъствието на царя на конгреса на БСП. От много конструктивност ще отиде на две нули, добавя още в гневния си постинг Марков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране