28.05.2015 | 10:07
Парламентът затвори без кворум
Цачева прави опити да стартира заседанието по-късно днес

За първи път в 43-то Народно събрание пленарното заседание не можа да започне навреме поради липса на кворум.

Очаква се да бъде направен нов опит за провеждането му след 15 минути. Първата точка, по която ще заседават народните представители е по Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Република България и Международния наказателен съд за релокация на територията на Република България на свидетели на съда. Тя трябва да се проведе на закрити врати.

След това се очаква парламентът да гласува създаването на временна комисия за промените в конституцията, свързани със съдебната власт. Във временната комисия всички парламентарни политически сили ще имат право да участват на паритетен принцип с по двама представители, с което се цели максимален политически консенсус и бъдеща широка парламентарна подкрепа, съобщи БНР. Това според вносителите ще осигури по-голяма устойчивост на конституционните промени. Комисията ще трябва да обсъди всяко предложение във внесения проект.

От предварителните заявки БСП и ДПС имат много резерви по предложените текстове. Под въпрос остава и кой ще оглави комисията за конституцията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране