01.06.2021 | 22:19
Партията на Цв. Цв. се разпада
Джема Грозданова се оттегля, местни републиканци се присламчавт към партията на Слави Трифонов

Цветан Цветанов претърпя тежък удар, след като в партията му започна масово люспене. Разбягват се местни лидери, които не виждат перспектива да участват в следващ вот, тъй като не се очертава да седнат на депутатските банки. Най-голямата загуба за някогашния втори в ГЕРБ обаче е оттеглянето на  Джема Грозданова, която бе сред най-ценните му кадри.

„Радвам се, че видях политиката отблизо. Независимо как тя се оценява от хората, това е начинът. Останах, докато от работата ми имаше реален резултат за държавата. Нека и двете партии, чрез които пребивавах и още пребивавам в политиката да работят за разбиранията на дясното и избирателите си. Въпреки размитите граници, дясното заслужава подкрепа. Ще дойде ден, в който в България ще има и ще се води истинска политика. Няма да участвам активно в предстоящата кампания и ще чакам този ден. Не за себе си, а за всички“, написа бившият депутат от ГЕРБ.

Преди ден стана ясно, че шефовете на местните структури в Сапарева баня и Бобов дол са разочаровани от участието си на изборите на 4-и април и вече нямат никакво желание да се впускат в нова предизборна битка.

Водачът на листата на “Републиканци за България” в 10-и МИР – Кюстендил и лидер на партията в Бобов дол Милослав Методиев директно обясни, че няма никакво желание да участва в предсрочния вот на 11 юли.

Методиев е общинар от ПП “Зелените” в минипарламента в Бобов дол. Той влезе в ОбС на мястото на адвокат Елза Величкова, след като тя беше избрана за кмет от същата партия.

Лидерът на общинската структура на “Републиканци за България” в Сапарева баня адвокат Костадин Николов също не прояви ентусиазъм за участие в нова битка за парламента. “Имам много лична работа и нямам време да участвам в избори”, бе неговият отговор.

В същото време от партията на Слави Трифонов издадоха, че Николов е разговарял с координатора за областта да прескочи в ИТН, но това не бе потвърдено от него.

Той е бил юрисконсулт в Общинска администрация по времето, когато кмет на община Сапарева баня бе Сашо Иванов. Николов е и бивш общински съветник в минипарламента в Сапарева баня.

В “Има такъв народ” членува и председателят на ОбС – Сапарева баня Васил Маргин, който влезе в ОбС от листата на ВМРО.

Хора от приятелския кръг на Цветанов в Дупница признаха, че той търси сред малкото членове на партията му в Дупница, Бобов дол и Сапарева баня лица, които да влязат в листата на “Републиканци за България” за изборите за нов парламент.

“Републиканци за България”, въпреки големите си амбиции, не успяха да прескочат 4-процентовата бариера и  получиха едва по 2-3 гласа в секциите в общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране