31.07.2021 | 11:12
Пазете се! Опасни жеги през уикенда
Следобедните температури ще са направо екстремни

Опасни горещини ни очакват през целия уикенд. Жегата започна от ранни зори като следобедните температури ще са направо екстремни.

В събота, с изключение на някои райони в западната половина на страната, денят ще започне с температури над 20 градуса в ранните часове, а след обяд термометрите ще гонят стойности между 35 и 40 градуса. По западното поречие на Дунав, в Горнотракийската низина и в крайния Югозапад са възможни и по-високи температури, съобщи Нова тв.

Краткотрайни следобедни превалявания в събота са възможни на изолирани места около планинските масиви – летни бури с риск от мощен порив на вятъра, гръмотевична активност и градушка. По-голяма вероятност за това има в северната половина на страната.

Около крайбрежието в събота температурата на въздуха ще се колебае между 27 и 30 градуса. Морската вода – около 27. Лек бриз ще прави часовете на плажа малко по-поносими. Вълнението на морето ще бъде слабо с максимална височина на вълните до половин метър.

Ако търсим прохлада, тя ще е в планината, но на по-голяма надморска височина. В ниските масиви в събота температурите ще са около 30-32 градуса, по високите части – около 24. В събота над планинските и предпланинските масиви в Централна и Западна България ще има условия за следобедни летни валежи с гръмотевици.

В неделя ще е още по-горещо. Температурите следобед ще се движат в същия диапазон, но жегата ще се разпростре върху по-обширни територии в страната. Превалявания не се очертават, предаде още Нова тв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране