15.07.2024 | 20:01
Пеевски атакува бизнеса на Чакъров, дава го и на прокуратурата
Хамид Хамид се гаври с Илхан Кючюк, за когото столичен вестник написа, че е любовник на колегата му Валентин Тончев

Войната в ДПС се разгаря с нова сила. Председателят Делян Пеевски планира мощна медийна атака срещу колегата си Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на ДПС, защото зае страната на почетния председател Ахмед Доган. Очевидно битката в партията е на живот и смърт, защото Пеевски няма никакво намерение да подава оставка или да прави нова партия, каквито намерения изрази миналата седмица близкият му Йордан Цонев.

За атаката съобщи зам.-шефът на депутатите на ДПС Хамид Хамид, чиято оставка също бе поискана от почетния председател. „Даже днес се учудвам на един, който се прави на хуманист, толкова е хрисим…Същият този човек има многомилионен бизнес с един застрахователен и енергиен олигарх, който е в сговор с него. За Джевдет Чакъров говоря“, каза той пред БНТ.

Хамид съобщи още, че председателят на ДПС ще бъде даден компетентните органи, вероятно прокуратурата и КПКОПИ. „Тези дни ще имате достъчно информация с кои сенчести олигарси правят бизнес и как техните деца участват в този бизнес. Не е само Джевдет Чакъров – има още няколко такива, които имат огромен скрит бизнес“, каза близкият до Пеевски депутат. И допълни, че информацията им е предоставена от хора, близки до фамилията на Чакъров.

В края на участието си в предаването на БНТ, Хамид не пропусна възможността да официализира писанията на столичен вестник за „гей скандала“ между евродепутата Илха Кючюк и избраника в българския парламент Ванетлин Тончев. „Ние в ДПС сме чувствителни на тази тема и няма дави отговоря. Длъжен съм да защитя колегите си, които са обвинени за някакви…това е прекалено интимно. В ДПС сме ги приели такива, каквито са. Не ми питайте за това“, каза със злорадство близкият до Пеевски депутат, който категорично отказва да подаде оставка.

1 коментар

  1. Знаещ каза:

    А за бизнеса на Хамид с Кабил защо не се говори? Хора без капка достойнство!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране