31.05.2024 | 19:25
Пеевски плаща по 150 лв. за български глас в Петрич и Сандански
Координатор на купувачите на гласове за ДПС е кметът на Белица Радослав Ревански. Плащат и на сепаратисти от незаконната ОМО-Илинден

По 150 лева за глас плаща ДПС в Петрич и Сандански. Освен на циганите, ръководените от кмета на Белица Радослав Ревански емисари на ДПС плащат и на социално слаби българи.

Още по-скандално е, че за членове на секционните избирателни комисии депесарите набират хора от ОМО-Илинден, която е забранена в България. Целта е власт на всяка цена, включително и чрез привличане на сепаратисти, само и само да спечелят някакви гласове на изборите на 9 юни.

Както е известно, всяка парламентарна партия има квоти в секционните избирателни комисии. Само че в Петрич и Сандански няма турци и мюсюлмани и ДПС очевидно са се затруднили как да ги попълнят. Заради това те платили на сепаратистите от ОМО-Илинден да бъдат техни застъпници на изборите, за да изкарат някой глас, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него, инструктираните от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски партийни купувачи на гласове гонят властта безогледно и въобще не ги интересуват последствията от ангажирането на незаконната ОМО-Илинден в изборния процес в България.

„Срам е за всеки нормален българин да продава гласа си на една етническа турска партия, заяви още Каракачанов.

Източници от ДПС съобщиха, че за резултатите от изборите в Благоевградско лична отговорност пред Делян Пеевски носи кметът на Белица Радослав Ревански. Той е новият ковчежник на назначения от Ахмед Доган съпредседател на партията, който раздава парите за купуване на гласове в Пиринско. Произходът на кеша са корупционни обществени поръчки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране