22.09.2024 | 13:10
Пеевски избяга позорно от Кърджали
"Новото начало" се окопава в Хасково, където областен управител е Мехмед Атаман

Делян Пеевски избяга позорно от Кърджали и от директен сблъсък с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Изключеният от партията председател на разпадналата се ПГ на ДПС Делян Пеевски стана водач на листата на ДПС-Ново начало в 29 МИР – Хасково за изборите за народни представители на 27 октомври. Тази сутрин в местната РИК бяха внесени документите за нейната регистрация.

Наблюдатели коментират, че за първи първи път някой, който има претенциите да бъде шеф на етническата партия бяга “бастиона на движението” в Кърджали.

Според Светослав Анастасов фактът, че шефът му е водач в Хасково е признание за региона и за фокуса, който от ДПС поставя върху областта. После Анастасов даде смехотворните си мотиви, всъщност представляват пиар опорки:  „Пеевски работи почти денонощно за решаване на проблемите на хората и затова отсъства днес, регистрацията можем и ние да извършим. Три мандата очакваме да спечелим от Хасково“, допълни зам.-председателят на партията, който внесе листата вместо Пеевски.

Причините за позорното бягство на Пеевски са най – общо две. В Кърджали няма купен вот и цигански махали и там никой от българските турци няма да гласува за него, нито за кмета Ерол Мюмюн, който предаде ДПС и Ахмед Доган и започна масова чистка на депесари от общинската администрация. Втората причина е, че губернатор на Хасково е Мехмед Атаман, който е бивш областен лидер на ДПС. Като управител на Хасковска област той лично ще контролира изборния процес и очакваното купуване на гласове. Наблюдатели коментират, че арестът на кмета на Община Минерални бани Мюмюн Искендер, който е с ДПС-Доган, също е част от плана на Пеевски да купува масово гласове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране