27.06.2024 | 14:03
Пеевски продължава чистката в ДПС. Айсел Руфад последва Филиз Хюсменова
Айсел Руфад е изключена от парламентарната група

Следизборната чистка в ДПС продължава. След като преди няколко дни Филиз Хюсменова подаде оставка и напусна парламента днес шефът на парламента Рая Назарян съобщи, че парламентарната група на движението е изключила депутатката Айсел Руфад.

Наскоро тя бе отстранена като областен лидер в Шумен заради слаби изборни резултати в Турция, където, за разлика от друг път Движението не можа да амбицира гласоподавателите и бе регистрирана ниска избирателна активност.

Айсел Руфад изненадващо стана и един от зам.-председателите на ДПС на последната национална конференция.

Формално Руфад няма право да ръководи регионална структура, ако е влязла в парламента, но вече в централата приемат, че слабите резултати се дължат на нейното предизборно поведение сред изселническата общност, написа финансиран от ДПС сайт, който публикува също така броженията на изселническите организации срещу Руфад.

“От Кърджали и Хасково фиксираха проблемите на стотиците хиляди нашенци, а тази жена от Шумен държеше да научат, че е била на рождения ден на Ахмед Доган, показвайки нейна снимка с него. Всичко това вероятно е хубаво за нейната кариера, но 350 хиляди искаха да чуят от зам.-председателя на партията как ще бъдат решени натрупани проблеми, свързани с работата на социални институции, здравеопазване и т. н.”, посочва пред сайта активист от най-влиятелната организация – “Балгьоч”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране