03.07.2024 | 21:09
Пеевски изключва от ДПС още един депутат
Структурата в Търговище свали доверието си от Джейхан Ибрямов, искат му оставката

Областният съвет на ДПС в Търговище е свалил доверието си от депутата Джейхан Ибрямов. Структурата иска той да бъде освободен от ръководните органи на партията – Централния съвет и Централното оперативно бюро, както и да подаде оставка като депутат.

Решението е било взето единодушно с 34 гласа “за” днес на заседание на Областния съвет. В него влизат представители на петте им общински структури в Опака, Омуртаг, Антоново, Попово и Търговище.

Посочените причини в протокола са: създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипите, неспазване на голям брой обещания и поети, но неизпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в общинските структури.

Вероятно до това се е стигнало, след като по-рано днес Джейхан Ибрямов гласува с “въздържал се” за кабинета “Желязков”, а по-късно уточни, че всъщност е натиснал “против”. Изпратил е дори писмо до Народното събрание с искане справката за гласуването му да бъде коригирана.

За искането за изключването му съобщи Сание Сютлу във фейсбук групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”, като е прикачила и снимка на протокола от заседанието, както и на подписалите се членове под решението. Именно в тази група бяха публикувани и протестните декларации до почетния председател Ахмед Доган на депесари, несъгласни със сваленото доверие от депутата Рамадан Аталай.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране