12.07.2024 | 9:08
Пеевски напуска ДПС! (видео)
С него си тръгва и екипът му

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заедно с екипа си ще напусне партията през следващата седмица, заедно с хората си и най-вероятно ще основе нова партия. Това се разбра от интервю пред bTV на депутата от ДПС Йордан Цонев, като допълни, че ще е сред хората, които ще последват Пеевски.

“Екипът на Делян Пеевски ще си тръгне от ДПС, заедно с мен и Искра Михайлова. Аз ще остана в екипа на Пеевски и за първи път, ако това разделение продължи, няма да остана до г-н Доган. Решението за нова партия е на Делян Пеевски. Ако той реши, ще го оповести. Аз отивам с него. ДПС винаги е управлявана с твърда ръка. У мен остава усещането, че 25 години съм бил заблуждаван, че заедността е убеждение на Движението”, обясни Цонев, който е една от знаковите фигури на ДПС, дългогодишен депутат, заместник-председател на партията.

Заедно с Пеевски, Цонев и Михайлова, се очаква да напуснат Хамид Хамид, Халил Летифов и Радослав Ревански.

“Така се движим сега, за да покажем, че няма война с Ахмед Доган – че искането му за оставки е плод на хората около него. Няма да воюваме с Доган. Следващите действия ще го покажат. В моя случай аз ще се самоотстраня. Дори да бъдем отстранени, колко ще бъде силно ДПС следващият път”, каза още Цонев. И добави: “Силата на Пеевски идва от това, че работи много. Неговият образ е много различен от това, което представлява в действителност. Одобряван или не, г-н Пеевски направи много за партията.”

Цонев заяви, че самият той рядко е контактувал с Ахмед Доган в последно време. “Аз в последните години много рядко съм говорил с г-н Доган, когато той ме търси. Може би последно преди 5-6 месеца. Ходихме заедно на един концерт на Лили Иванова.”

Но в думите на депутата пролича укор към действията на Доган: “Ролята на почетен председател не кореспондира с доста по-оперативните функции на председателя. Всеки опит за някаква еманципация на оперативния ръководител води до отстраняването му.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране