19.09.2024 | 21:57
Пеевски натиска кметове и дерибеи да влизат в депутатските му листи
„Феномена“ не иска да е водач на листата в Кърджали, ще е първи в Хасково. Топ купувач на гласове повежда Новото начало в Плевен

Подсъдими, санкционирани за корупция, роднини, баджанаци, дерибеи и купувачи на гласове ще са начело на листите на Новото начало на Делян Пеевски.

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн се очаква да води областната листа на групата на Пеевски, която пробва да открадне марката ДПС. Пеевски се спира на него, понеже сметките за гласове не излизат. А самият Пеевски няма кураж и не иска да е водач в бастиона на ДПС, понеже ще застане срещу Ахмед Доган в челен сблъсък. Надали има жив турчин или мюсюлманин, който да избере Пеевски пред Доган в бастиона на ДПС.

Втори в листата на област Кърджали се очаква да е Байрам Байрам, известен със скъпия си Ролекс на стойност 60 000 лева, който падна подарък от Пеевски за лоялността към него и предателството към Доган, твърди сайтът Bnews. Според други източници неизвестният ДОКТОР Едиз Саидов, който е от Ардино, сам се хвалил, че ще е втори в листата, както и водач в столичния 23 МИР. В листата на партията на „Феномена“ се очаква да попадне и кметът – продажник Айджан Ахмед от Черноочене, които също предавайки почетния лидер отиде в Новото начало.

Една от най-големите изненади на предстоящите избори от групата на Делян Пеевски идва от Пловдив-област, в която се очаква да води Джелал Фаик, който в момента е главен секретар на Главно мюфтийство. Какви са амбициите на Фаик и защо Мюфтийството подава човек в листите са въпросите, които остават без отговор.

Халил Летифов ще води в Стара Загора. Припомняме за сигналите срещу Летифов за купуване на гласове и разследванията на МВР, които бяха покрити от МВР и прокуратурата.

Делян Пеевски се гласи да води в област Хасково, където областният управител и местен лидер на неродената партия на Пеевски – милионерът Мехмед Атаман, обещава да го вкара в следващия парламент. Доскоро верният на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ Станислав Анастасов се очаква да е втори в Хасково. Но той е притеснен, защото двата мандата за от града изглеждат направо невъзможни.

Топ купувач на гласове, чакащ присъда от Върховния съд, става водач на Пеевска листа. Осъденият на втора инстанция бивш депутат от ГЕРБ за заплахи, рекет, търговия с влияние и част от ОПГ Димитър Аврамов ще води листите на новото начало в Плевен и Монтана. Скандалният пиар на Шиши Велислава Кръстева, известна сред депесарите като Черната мамба, ще е втора в Плевен, понеже тя имала амбиции да се връща като депутат след неуспешен опит да се реализира в Народния театър. Припомняме,  че Кръстева бе уволнена от директора на Народния театър след скандал с режисьора Александър Морфов. Също така за Кръстева има и съмнения, че е уреждала договори за фирмата на дъщеря си по време на работата си в Народния театър и в НДК.

Във Видин се очаква да води Цветан Енчев, във Враца Иво Цанев, известен с политическото си ренегатство и като изпълнителя на мокри поръчки на покойния Камен Костадинов.

Скандалният бивш МВР министър Калин Стоянов получава пълна подкрепа от Пеевски. Очаква се Стоянов се очаква да води листите на групата на Пеевски в София-област и област Бургас. Втори в Бургас ще е бившият кмет на Ахмед Доган Исмаил Осман, който на 28 години получи подкрепата на Доган за кмет, а сега предаде лидера си.

Хюсеин Хафъзов, който за втори път предаде ДПС, ще е водач в Сливен.

Област Шумен ще поеме Хамид Хамид, който е бил доволен, понеже за първи път ще води кандидатска листа. Хамид е изиграл ключова роля за скандалното решение на ВАС от преди дни, като хора от съда говорят, че е бил в основата на заплахите към съдиите и лично е написал и връчил решението на ВАС.

Една от най-близките на Делян Пеевски – бившата секретарка на депутатите – палавницата Ертен Анисова, ще е избора на Пеевски за Добрич. Анисова е известна с “романтичните” си приживявания с бивши и настоящи колеги. Но понеже Анисова не е желана от години в областта и винаги е била депутат с допълнителна подкрепа, сега се търси и друго място за нея. Близки до групата на Пеевски твърдят, че лично той натискал неграмотния дерибей Хамди Илиязов-Хари за да наложи Анисова в листата в Търговище.

Кметът на Ветово Мехмед Мехмед, който с подкрепа от Доган кметува втори мандат, неочаквано предаде лидера си Доган. Сега се очаква да поведе русенската листа, защото не е харесван от жителите на Ветово и години наред оцеляваше благодарение на верността си към Доган.

Скандалният бивш депутат Ерджан Ебатин известен като розовия Джани, ще води във Варна. Той отново желае да бъде депутат, за да ходи на скъпи почивки с любимите си хора.

Най-скандалния депутат и известен с купуване на гласове Хасан Хаджихасан ще води листата в Габрово, макар самият той да е от циганската махала във Велико Търново.

Бившето крупие от силистренското село Карапелит Йордан Цонев – Данчо Ментата ще води в старата столица. Но понеже не е сигурно дали ще има мандат за Новото начало се търси друго избираемо място бившия депесар и костовист.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране