05.09.2024 | 22:53
Пеевски назначи брата на “ковчежника” си в РВД
Милен Ревански е юрист в държавната фирма, известна като „хранилка за избрани“
Милен Ревански

Изключеният от ДПС олигарх Делян Пеевски е назначил брата на ковчежника си Радослав Ревански в държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (РВД),. От над 3 години Милен Ревански се труди като юрист в дирекция „Правна“ въпреки спорното си образование (ЮЗУ) и липсата на реален юридически стаж, научи МИГNews.info.

Държавната фирма е известна като „хранилка за избрани“ заради огромните си заплати. „Там случайни хора не могат да попаднат и за да бъде назначен някой му е нужна протекция от най-високо ниво, понякога по-високо дори и от министър“, коментира служител от транспорното ведомство.

Преди да започне работа в РВД, където работят жени, деца и близки роднини на най-силните политици в България, скромният юрист от белишкото село Бабяк с диплома по „право“ от един от най-компрометираните български ВУЗ-ове, работи в Комисията за защита на потребителите (КЗП). И там е уреден с връзки от брат си Радослав, който е кмет на Белица и един от най-близките сътрудници на Делян Пеевски.

Делян Пеевски и Радослав Ревански

Делян Пеевски и Радослав Ревански

Заради ниската заплата от малко над 1000 лв. и постоянната работа на терен, Милен Ревански притиска брат си, а той моли шефа си Пеевски да го назначи като юрист в РВД. С едно телефонно обаждане, председателят на ДПС – Ново начало заповядва на директора на държавната фирма Георги Пеев веднага да го вземе на работа, разказват източниците ни.

Стартовата заплата на Милен Ревански е била 7 000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране