05.07.2024 | 22:00
Пеевски пратил цялата държавна машина срещу модераторката на групата “Аз подкрепям Ахмед Доган”
Или Пеевски ще си отиде, или ДПС ще се разцепи, казва Елван Атилла

Пред ДПС има два пътя – органите на партията да отстранят Делян Пеевски като съпредседател, или да се отиде към разцепление. Това се разбра от коментар за ситуацията в движението в предаването „(О)позиция“ на Елван Атилла – доскоро председател на общинската организация на ДПС в Несебър, а сега вече отстранена от Пеевски, както тя самата твърди. Случило се е миналата събота за 2 часа, защото така наредил съпредседателят.

Тя посочи, че е гласувала за Делян Пеевски на Националната конференция на ДПС, проведена на 24 февруари. И се обърна емоционално към него: „Г-н Пеевски, аз дадох доверие, сега оттеглям моя глас, моето доверие от вас, и призовавам всички, които са гласували на тази национална конференция, да оттеглят своя глас и своето доверие от вас, г-н Пеевски.“

Според Атилла съпредседателят на ДПС се отдава на самоуправство след изборите. „Който не е с Пеевски, е против Пеевски – това е. Той чисти хората на г-н Доган. Той иска самостоятелно да управлява ДПС. Той иска да бъде като ЕООД, а ние в ДПС 34 години винаги сме имали устав и правила“, описа положението Атилла. По думите й, Пеевски „ползва държавната машина за бухалка“.

Тя е убедена, че контролът върху партията продължава да се държи от Доган. „Г-н Доган никога не е губил контрола. Той винаги контролира партията. Той е нашият почетен председател. 34 години ние се водим по него. Видяхте, преди 4 години само с един знак направихме в Росенец събирането (контрапротестът на ДПС през 2020 г. – бел.ред.)“, каза Атилла.

По думите й, Пеевски е бил избран от Доган, тъй като на ДПС са необходими „млади и нахъсани хора“. Тя отрече версията, че вътре в партията има разцепление по етническа линия. „Ние сме гласували за г-н Пеевски с абсолютно мозинство. Изпълнихме волята на нашия председател“, изтъкна тя.

За бъдещето на партията Атилла посочи, че вътрешните опозиционери искат Доган да поеме отново оперативния контрол и да реши с партийните органи дали и кой да стане председател. „Ние си избираме председател, който да върши административни, оперативни неща, а г-н Доган е лидер! Лидер! Председателят е едно, лидер е друго. Председателят ние го избираме и го пускаме да управлява партията – за избори, административни неща. Лидерът на партията е много, много различно и много голямо. Нашият лидер е Ахмед Доган. Лидер!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране