23.07.2024 | 18:48
Пеевски притиска Конституционния съд!
Десислава Атанасова би трябвало да си направи отвод по време на гласуването, убеден и Костадин Паскалев

„В България сме свидетели на криза на държавността. Предстои решение относно промените в Конституцията. Противопоставянето в самия КС и опитите за въздействие ще доведат до абсурдни решения. От една страна всичко, направено като промени в съдебната система, ще бъде сринато. Всички промени около служебните правителства ще бъдат потвърдени“. Това обясни в предаването „Лице в лице“ по bTV Костадин Паскалев, председател на коалиционния съвет на „Левицата“.

Според него промените в Конституцията не са били обмислени и не са били насочени срещу системни проблеми, а върху КС се упражнява натиск по отношение на предстоящото решение относно редакциите в основния закон. „Има политик в България, който постигна заветните си цели. Хем да прави конституционна реформа, хем да става, каквото той иска – безспорно това е фигурата на Делян Пеевски“, подчерта той.

„Безидейната политика, водена в продължение на години, доведе до това гражданите да загубят доверие в левите субекти. Това е една от причините за ниските резултати, включително и на БСП. Отделно от това войните, които Корнелия Нинова водеше, включително и с президента, доведоха до загуба на доверие в избирателите на БСП“, добави председателят на коалиционния съвет на “Левицата”.

„От „Левицата“ също претърпяхме поражение. Коалицията беше създадена с цел да обединява лявото. В нея участваха „Движение 21“, АБВ, БЗНС и Мая Манолова. Манолова напусна в навечерието на изборите и стана част от „Солидарна България“. Когато смисълът на един субект е постигане на обединение, а той се разделя – основната цел не е изпълнена и доверието е изгубено“, коментира Паскалев.

„Във Франция има съвсем друга мотивацията на хората. Тя е крайнодесните да не управляват държавата. У нас ситуацията е коренно различна. Липсата на последователност в левите партии доведе до падането на авторитета им. Стои и въпросът за лидерите им. Хората с участието в политическия живот се износват. Нормално е да се търсят нови лица, които да представляват съответните идеи. Въпросът е имат ли политическите субекти нови идеи, които да предложат на обществото“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране