22.04.2021 | 17:45
Пеевски се лекува у нас след побоя в Дубай, моли се на Доган
Олигархът звънял на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, търсейки подкрепа в новата политическа ситуация, за да не бъде разследван за корупция и незаконни сделки

Олигархът и член на ДПС Делян Пеевски се намира в България. След побоя, който му бил нанесен в Дубай, според нова информация на изданието той се е опитал да влезе в специализирана клиника в Швейцария (вчера „Фрог нюз“ писа, че е настанен там, но източници от обкръжението му са уведомили колегите, че планът не се е реализирал), но след това се отказал, защото е нямало как да си осигури охрана.

Тогава решил да се лекува в България. Не е ясно в коя болница е потърсил помощ и кои доктори са поели грижите за него. Хора от близкия му кръг смятат, че се е покрил в луксозна база в село Славовица, недалеч от Пазарджик. Помещения там били преоборудвани в стационар с модерна апаратура за следене на състоянието му.

Оттам той звънял на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, когото молил за подкрепа в новата политическа ситуация, за да не бъде разследван за корупция и незаконни сделки. Сред десетките такива изпъква контрабандата на цигари от „Булгартабак“, както и ограбването на активи на КТБ. Доскорошният медиен магнат треперел и при мисълта, че е много вероятно чужди служби да разровят сделките за продажбата на „Виваком“ и Нова телевизия. Бизнесменът Илия Златанов, станал известен с разкритията си в антикорупционната поредица „Осемте джуджета“ е заявил вчера пред „Фрог нюз“: „Дали сме информация кой стои зад покупките на „Виваком“ и Нова телевизия. Спас Русев, братя Велчеви и сърбинът Шолак са само фасадни личности. Зад тях стои един голям международен аферист – Зено Алойс Майер. Той стои с пари на Пеевски зад сделките. Парите се прехвърлят от един джоб в друг. Пеевски работи с пари от една банка и с тези, които взе от Цветан Василев и Мавродиев“.

Бившият депутат от ДПС търсел помощ и от бизнесмен, бивш важен фактор в Столична община, защото смятал, че той има връзки в новия парламент и може да му помогне да не стане клиент на прокуратурата, която години наред контролираше. Бил готов да плати щедро за услугата. Засега обаче никой не откликвал на молбите му, а и най-вероятно някой го е заблудил относно възможностите на въпросния човек, който преди време бил доста близък на Борисов и Цветанов.

Надявал се по някакъв начин да си уреди проблемите и с руски бизнес-кръгове, близки до Кремъл. Именно тези кръгове някои считат за поръчители на „предупреждението“ в Дубай, „връчено“ му от бивши бойци на Спецназ.

Доста проблеми очакват Пеевски и в САЩ, където завършват разследванията по законите РИКО и „Магнитски“. Става дума за пране на пари, финансиране на терористични структури, корупция и нарушаване на човешки права. Ако тези съмнения бъдат доказани, приятелят на Борисов наистина ще се сблъска с големи неприятности.

Пеевски осъзнава, че като лице на модела #Кой и един от четиримата – Борисов, Цацаров, Гешев и той, – които наложиха олигархо-политико-мафиотското управление, ще трябва да отговаря за съсипването на хиляди човешки съдби и бизнеси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране