01.07.2024 | 14:20
Пеевски започнал чистката в ДПС с личната секретарка на Доган
Той я попитал директно: Ти с мен ли си или с Доган? Биршен Ибрямова отговорила, че винаги е работила с почетния председател и е уволнена

Делян Пеевски е започнал чистката в ДПС с личната секретарка на почетния председател Ахмед Доган. От около 30 години Биршен Ибрямова е доверен човек на Сокола и дори имат съвместни фирми. Назначеният оперативен съпредседател директно попитал Биршен Ибрямова: „Ти с мен ли си или с почетния председател?“ Поставен й е бил ребром въпросът с кого иска да работи. Тя отговорила, че винаги е работила с Ахмед Доган и веднага след това е била уволнена от партийната централа.

След освобождаването й последвали процесите със Сали Табаков във Варна, подаването на оставката на Филиз Хюсменова, отстраняването на зам.-председателката Айсел Руфад и искането на оставка на Рамадан Аталай, който е депутатът с най-голям стаж в настоящия парламента – 13 мандата от 1997 г.

Прогнозите са, че Аталай няма да е последният изгонен от ДПС – пътник е и Джейхан Ибрямов, който е зам.-председател на партията и съпруг на Биршен Ибрямова.

Депесарите очакват до ден-два да има изявление на почетния председател Ахмед Доган. Тогава ще стане ясно дали всичко това е станало със знанието му или въпреки него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране