04.03.2021 | 9:15
Пената влиза в политиката заради „земетресението” в спорта
Стратегът, който спечели с националите бронзовите медали на световното първенство в САЩ'94, разкри защо е приел да е от Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ

„Земетресението” в спорта е причината Димитър Пенев влиза в политиката. Легендарният футболисти и треньор, който спечели с националите бронзовите медали на световното първенство в САЩ’94, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия, че е приел да е част от от Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ, за да спре затъването на българския спорт в тресавището на посредствеността.

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове”, каза стратегът от Мировяне.

„Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Другите обаче винаги или ни прескачаха, или ни забравяха”, сподели спортистът, обявен за треньор №1 на ХХ век на България.

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му.  Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката”, сподели футболната легенда.

Все още се чувствам добре, ходя на мачове и на тренировки, каза той, след като водещият Виктор Николаев го пита дали има достатъчно енергия, за да участва в предизборната кампания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране