12.04.2023 | 10:58
Пендаровски се закани да не пуска Румен Радев в страната си
За последните две години не съм имал нито един конструктивен разговор с българския държавен глава, твърди Пендаровски

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че няма да кани българския си колега Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Според Пендаровски за последните две години не е имал нито един конструктивен разговор с българския президент. „За танго са нужни двама“, смята държавният глава.

Пред ТВ Сител Пендаровски определи отварянето на български клубове в страната „като организирана провокация“ от София и посочи, че в историята на Европейския съюз не е имало такова блокиране, каквото София прилага към Скопие с думите: „Вие не сте този, за когото се мислите“.

Според него заради отварянето на българските клубове е нараснало и недоволството на хората в РСМ срещу т.н. „френско предложение“.

По повод реакциите, които думите му предизвикват в България, Пендаровски заяви, че не му е важна реакцията у нас, а тази на македонския народ и граждани.

Работната група за промени в Конституцията била създадена с цел да бъдат изчистени аргументите между опозицията и управляващите, като процесът на консултации трябвало да продължи няколко месеца.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    ПЕДЕРовски, да си гледа държавицата колкото една наша област и да не са прави на древен македонец. Той си е просто една мишка с български произход.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране