17.05.2024 | 10:54
Петков накарал шофьора на НСО да наруши правилата, защото закъснявал за предизборна среща
Четирима души са разпитани за тежкия инцидент. Във варненска болница се борят за живота на постралата при инцидента жена

Кирил Петков закъснявал за предизборна среща и накарал шофьора да кара с превишена скорост. Тежката катастрофа с кола на съпредседателя на ПП причини смъртта на един човек, а други са пострадали и с опасност за живота.

Както вече написахме, катастрофата е станала в 17:30 ч. в четвъртък на с. Аксаково, а от 18.00 часа Петков е имал среща във Варна, където са го чакали цялото ръководство на Промянята.

Петков, придружен от пиара си Найо Тицин, е закъснявал за срещата и е принудил шофьора да натисне педала на газта до 120 км. в участък с разрешени 60 км!

Колата на НСО е била засечена от автомобил, идващ от път без предимство, и заради високата скорост шофьорът на НСО не е могъл да избегне удара.

От зверския удар е загинал водачът на автомобила, шофьорът на НСО е откаран в болница, както и спътницата на загиналия водач, която е с опасност за живота.

Четиримата участници в катастрофата с кола на НСО, в която е бил и съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, са вече разпитани, съобщи зам.военноокръжният прокурор на Сливен Георги Василев пред БНР. Сред тях са политикът и служителите на НСО.

Днес ще бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол на шофьора на колата на НСО, съобщи още Василев.

“Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната служба за охрана. Още снощи, незабавно след приключване на огледа на местопроизшествието, лично от военния прокурор в град Варна. Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали на произшествието незабавно, след като то е станало. Доколкото знам, разрешената максималната скорост е около 60 км в час в този участък на пътя, преди навлизане в населеното място – град Аксаково”, обяви още магистратът. “С каква скорост са се движили двата автомобила ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и евентуално кой от водачите, какви действия е предприел точно преди настъпването на катастрофата”, добави той.

Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. “В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи”, смята Тинев. Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

Във варненската болница “Света Анна” продължават да се борят за живота на жената, която пострада тежко при катастрофа край Аксаково. Състоянието на 58-годишната Красимира е тежко. Тя се намира в реанимацията на университетската болница “Света Анна” във Варна, като е медикаментозно приспана, за да може да понесе операциите. Снощи е претърпяла операция. Изваден ѝ е далакът, тъй като той е кървял. Опериран е също левия ѝ крак, защото е получила тежка фрактура на него.

Красимира и нейния съпруг Христо, който е бил професионален шофьор, са пътували към дома си в Аксаково, когато е станал фаталният инцидент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране