23.06.2022 | 11:01
Петков нарече Радев страхливец
Ако си президент на място, викаш КСНС - каза премиерът по въпроса за Северна Македония

„Харесвам френското предложение. Мисля, че такова друго предложение не може да има. Парламентът трябва да реши, аз ще си спазя думата“, заяви премиерът в оставка Кирил Петков в Брюксел.

„Аз съм премиер и като обещая на българския народ нещо, аз си спазвам думата. Надявам се в близките дни НС да вземе решение по този въпрос. Имаме исторически момент да можем да запазим всичките си български интереси, неща, които сме си мечтали и това предложение да защити българския интерес за дълъг период на време“, каза Петков.

„Президентът не може да не свиква КСНС и да се крием на различни места. Ако си президент на място, свикваш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци“, каза още Петков.

„Депутатите не могат да направят кворум втори ден, аз съм учуден, но явно ги е страх, те не могат да си изберат председател на НС“, посочи Петков. „Никой да не се опитва да прехвърля горещия картоф, че премиерът щял да взема сам решение. Ако сте държавници, отидете на комисия и нека да се вземе правилното решение, обърна се Петков към депутатите от външната комисия в НС. Тази „борбеност“  е типична за г-н Борисов. Вече 12 години го гледаме, заключи премиерът в оставка.

Кирил Петков участва в редовното заседание на Европейския съвет днес и утре в Брюксел. Основните теми в дневния ред на лидерите са по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения, съобщиха от правителствената пресслужба.

5 коментара

 1. Динко каза:

  Слава Болгарии!

 2. Асен Васирев каза:

  Кирето е много тъпо парче. Дори Буци изглежда по адекватно….

 3. Станимир каза:

  Кой си ти бе татюв Киро да даваш акъл на Президента, който те вкара във властта?!

 4. Фройд каза:

  Про100Киро явно примира от страх, щом обвинява всички, че са страхливци. Поведението му е на дебил, който не осъзнава, че е разкрит и не е желан.

 5. Гогол каза:

  Храни куче, да те лае! Дърво за такова харвардско псе, на тати момчето……

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране