17.05.2015 | 10:51
Петков: Не съм излизал с пликове от КТБ, парите бяха по банков път
Ексминистърът не се срамува от приятелството си с банкера Цветан Василев

“Цветан Василев е давал пари за федерацията по мотокрос. По банков път, официално. Не е почтено да се внушава, че са давани такива пликове или нещо нерегламентирамо. Не бих се включил в отбора не тези, които заклеймяват г-н Василев за всичко. Не съм си водил записки за разговорите си с него. Говорили сме за спорт, мотоциклетизма, за футбола в Пловдив. Никога не съм крил.”

Това каза зам. председателят на АБВ, бивш вътрешен министър и председател на федерацията по мотокрос Румен Петков в предаването “Събуди се” по Нова телевизия по повод посещенията му в кабинета на шефа на КТБ.

“Не бих могъл да говоря за останалите защо са го посещавали. По-интересно е кой го няма в списъка. Всеки, който е ходил в ТВ7 знае, че има подземен паркинг и там не се водят записки. Това обаче са нехиегинични разсъждения и да говориш без доказателства. Институциите трябва да свършат своята работа. Винаги някой от някъде ще разсъждава има ли още списъци, кого го няма там и т.н. Не е нормално да обявяваш една банка за номер 1 няколко години и председателя на Надзордния съвет за бизнесмен номер 1 и изведнъж всичко да се срине. Ние натягаме обстановката. С участието си в такива разговори съм съучастник”, допълни Петков.

Според него предизборната среда вече е отровена. “Какво правим с адресните регистрациите? В Монтана от 1000 стават 3000, в Перник от 600 – 1700. Законът беше променен – в пъти са увеличени, но те са направени в рамките на закона. Какво означава 300 души да се регистрират на един адрес? От една адвокатска кантора? Трябва да има законодателни промени”, каза още Румен Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране