22.06.2022 | 13:49
Петков отряза Борисов за Македония
Лена Бориславова съветва депутатите на ГЕРБ първо да гласуват бюджета, а после да се бутат за ветото

Правителството на Кирил Петков отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Това се разбра от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова, цитирана от „Дневник“. Тя каза, че премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония – да мине първа през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерски съвет.

„Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост“, коментира Бориславова по повод проваления кворум тази сутрин на Народното събрание.

По думите й в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на средства по плана за възстановяване и устойчивост. Обсъждане на актуализацията на бюджета сега не беше предвидено, но пък ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ имат достатъчно депутати (общо 125) и занапред да провалят парламентарни заседания.

1 коментар

  1. Станимир каза:

    Бой по продажните и корумпирани харвардски кухи лейки, любители бойковисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране