23.11.2021 | 20:33
Петков призова Гешев сам да си тръгне: Да си подаде оставката, за да не се занимаваме с него
Трябва да го преобърнем и да станем модел за най-бързо изкореняване на корупцията, посочи още Петков

„Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента“. Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков при преговорите за коалиционно споразумение с „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „БСП за България“.

„Като министър на икономиката, на всеки разговор, свързан с инсвеститор в България, третото изречение беше липсата на правосъдие и корупцията. Думата корупция в момента е бранд, с която се свързва България“, допълни още лидерът на „Продължаваме промяната“.

Той подчерта, че премахването на корупцията е на дневен ред.

„Трябва да го преобърнем и да станем модел за най-бързо изкореняване на корупцията. Не може една държава като Руанда да е по-добре от нас в индекса за корупция. Нека изпълним всичко, което обещаваме по темата, а да не го превръщаме в упражнение по теория“, коментира още Петков.

Според Петков ще се формира мнозинство, обединено от правосъдната реформа.

„Много съм обнадежден. Имаме общи теми и идеи“, обобщи Кирил Петков от „Продължаваме промяната“, след като чу идеите и предложенията за промени на „Демократична България“, БСП и „Има такъв народ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране