01.09.2023 | 11:36
„Пирогов“ : Не едно, 3 критични деца лекували в шокова зала, докато Мустафа Емин е заплашвал медици
Болницата прати резултатите от вътрешната проверка на партията на Христо Иванов

Не едно, а цели 3 са били децата в тежко и критично състояние в противошоковата зала на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, докато съветникът на отбранителния министър Тодор Тагарев Мустафа Емин е чакал заедно със своето ранено дете. Това става ясно от вътрешната проверка, извършена в спешния институт по повод скандала.

В началото на седмицата медицинска сестра от болницата разкри, че учредителят на „Да, България“ е вдигнал скандал на медиците заради забавяне в прегледа на детето му, което се озовало там след удар в мебел и е разкървавило главата си.

Емин отрече да е влизал в пререкания, но призна, че два пъти е споменал министерското име.

Ето какво разкрива вътрешната проверка на „Пирогов“:

„Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки.

Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 (три) травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно.

Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на политическа партия Да, България“. „Пирогов“, като болница с високо обществено доверие заявява ,че ще предостави информация на всички заинтересовани по случая при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни.

Ръководството благодари на колегите за високия професионализъм, за търпението и за психическата устойчивост, която са проявили!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране