05.03.2015 | 10:21
Писанчев и Лазаров си отиват с Вучков
Радан Кънев имал "дълъг и откровен разговор" с Бойко Борисов

Имам уверението от премиера, че реформите ще продължат като политика и като персонални решения.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в отговор на въпрос дали Бойко Борисов му е обещал, че ще бъде сменен главният секретар на МВР.

В тази ситуация му имам доверие и това в голяма степен крепи правителството в този момент, добави Кънев, който обясни, че снощи е имал среща с Борисов. Двамата не са коментирали възможни имена за нов министър. Запитан кога ще се гласува новият министър, Кънев отвърна, че „една седмица е предостатъчно време да се консолидира позиция на мнозинството, премиерът да прецени с кого да замени хората, които трябва да си отидат“.

На въпрос дали е възможно новият министър да бъде гласуван заедно с нов главен секретар на МВР, Кънев отвърна, че това са различни решения и актовете на различни институции. „На мен ми звучи много добре да бъде гласуването заедно, защото това показва волята на премиера и на правителството да продължи реформи. Но не бихме натрапвали подобно решение, то е изцяло на премиера“, каза Радан Кънев.

Запитан защо тогава се налага смяна на министъра, след като ще има смени на главния секретар и на други фигури, заради които Вучков подава оставка, Кънев отвърна: „Това е въпрос вътре в ГЕРБ“. Той нарече това „кризисна ситуация вътре в ГЕРБ“, но обяви, че кризата е бързо овладяна. На въпрос дали все пак Реформаторският блок ще гласува „за“ оставката на Вучков в пленарна зала, Кънев отговори, че не би могъл да поеме лични ангажименти от името блока, но по-скоро да.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране