23.06.2022 | 21:58
Писмо на Андрей Гюров до депутатите на ПП: Банда, ще ни ШИБАТ за МакедониЯЯЯЯ – знаят, че не можем да го подкрепим!
Ще се опитаме да отцепим още хора. Кирил помоли Зеленски да не говори сега за оръжията, защото ще стане още една буря

Вътрешно писмо до депутатите от „Продължаваме промяната“ беше изпратено до медиите от почтени народни избраници от партията на Кирил Петков и Асен Василев, останали възмутени от ЛИЦЕМЕРИЕТО на своите ръководителите по темата за Северна Македония.

Писмото е дело на председателя на парламентарната група на ПП Андрей Гюров и е разпространено късно снощи до всички народни представители във ведомствения вътрешен чат на парламентарната група.

В текста Гюров обяснява на своите депутати, че другите партии ще ги „шибат“ за Северна Македония, но те няма как да приемат френското предложение. Освен това председателят на парламентарната група на „Промяната“ разкрива, че ще се опитат да отцепят още депутати от „Има такъв народ“ и споделя за разговор между Кирил Петков и Волдимир Зеленски, в който българският премиер е поискал от украинския президент да не повдига темата за оръжията.

Ето и цялото писмо на Гюров до депутатите на Петков:

Банда,

Пишем история!
И това не е motivational bullshit talk.

Спечелихме първата битка на изборите.
Загубихме тази днес.
Но … след всичко, което минахме и опознахме отбора…
– заплашваха ни
– опитваха се да ни подкупват (днес стана ясно, че на трима от групата е било предложени по 1М лева, за да гласуват ЗА. И причината не е била, защото им трябват гласове. Те си ги имаха. Искаха да покажат, че Промяната не е промяна, а хората и в нея са корумпирани и да ни дискредитират.
И тримата са им казали FUCK OFF!

Какво следва от тук нататък:

Процедурно:
– президента започва да връчва мандата за съставяне на правителството:
първо на нас – ще опитаме да отцепим още хора, но да си призная, шанса може и да не е голям
След това ГЕРБ. Те имат гласовете с ДПС, Възраждане и ИТН, НО ако решат да го направят, това ще е най-хубавия подарък. Такова правителсто ще е страшно неустойчиво + всички ще се засрелят в крака. ЗАради което не очаквам да го направят. А, ако го направят – супер за нас.
Ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство, президента избира на кой да го даде, но на който и да го даде, шансовете горе-долу ще са изчерпани.
Ако не се състави нови правителство, очакваме избори средата/края на септември.

Това беше процедурно.

Сега политически:
Ще опитат да ни шибат на тема МакедониЯЯЯЯ (teeth)

Реално договорките, които са постигнати са най-добрите, които са били постигани до сега и може би най-добрите, които ще имаме изобщо.
Всичко, което искаме влиза в договорките.
За това ГЕРБ днес подеха топката. Знаят, че не можем да го подкрепим.
ЗАЩО?
Защото хората не са информирани. Ако го приемем сега, останалите освен ГЕРБ ще се упражняват на тема „тези са предатели“, което не е проблем. Не ни пука за нас, но ще настроят обществото на нож с Македония, което може да отнеме още едно поколение мразещи се хора.
За да избегнем това, ще се опитаме да правим малко по-широки обсъждания.
Така ще онборднем хората и ще им обясним, но през това време ще ни атакуват, че сме страхливци и нямаме позиция. Горе-долу като с оръжията.

На темата с оръжията – днес Зеленски е звънял на Кирил да му благодари за всичко, което България прави за тях и е питал как да помогне. Отговора на Кирил е бил – можеш да помогнеш, ако не говорим за това сега, защото ще е още една буря.

С две думи – правят се правилните неща за България и най-вероятно ще се готвим за избори на есен.
До тогава ще митигираме рискове и ще опитаме да бутаме неща, които трябва да се гласуват ….

Обаче утре те ще си изберат председател, което малко ме напряга, защото ще станат надути и ще е трудно да ги траем, но това си е личен проблем.

И вече последно – последно (smiley)
След тази вечер, след като видяхме, че можем да устоим на заплахи, подкупи, че всеки може да глаува свободно както иска, че сме единствената партия, която няма предварително подписани договори от оставка, до записна заповед, че дължиш 50К на някой.
С тези хора и отборите, които всеки е сформирал по региони …. ще ги пръснем. Въпрос на време е. С такива хора няма как да загубим.

На линия съм да направим кол, за да отговарям на въпроси по всяко време.
Железки сте, банда!

2 коментара

  1. Калин Михов каза:

    „Банда“?! Направо МАФИЯ!!! Харвардски психодесни джендъри-дебили, майкопродавци!

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Ще опитат да ни шибат на тема МакедониЯЯЯЯ (teeth)’-НЕ ‘ЩЕ СЕ ОПИТАТ’,А НАПРАВО ЩЕ ВИ ШИБАТ ПРЕЗ ПАНТАЛОНИТЕ И НЕ САМО ‘на тема МакедониЯЯЯЯ (teeth)’,а за всички идиотщини,които сътворихте ПЕДАЛИ ДОЛНИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране