04.01.2015 | 11:13
Плъхове нагризаха бебе
Лекари спасиха живота на детето, вече е настанено в приемно семейство

Момченце на година и два месеца е било настанено навръх Нова година в МБАЛ – Шумен, с многобройни нахапвания от плъхове по тялото и огромна кръвозагуба, съобщиха от болницата.

“Имаше реална опасност за живота на детето” – потвърди директорът на лечебното заведение д-р Юлия Димитрова. Едногодишният Кирил вече е напуснал болницата, изведен е от дома му и е настанен в приемно семейство.

Инцидентът с детето е станал на 27 декември в преславското село Драгоево. Малкият Кирил живеел с баща си – 45-годишния Кирил, и майка си Мария, на 23 години, заедно с още едно детенце на две години и десет месеца при много мизерни условия в една стая. В нея без врата се влизало направо от коридорче, а в стените имало пукнатини, през които можел да мине и голям плъх.

Така гризачът се вмъкнал при хлапетата и на 27 декември в 5 ч. сутринта Кирил и Мария били събудени от писъците на момченцето, което било нападнато от гризачите като във филм на ужасите. В спешното отделение на болницата в Шумен се наложило буквално да се борят за живота на детето, тъй като от кръвозагубата вече било с много нисък хемоглобин, раните усложнявали състоянието му допълнително. Медиците обаче го стабилизирали и момченцето вече е настанено в приемно семейство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране