12.09.2021 | 21:11
Плевнелиев с шокираща прогноза за бъдещето на Радев
"Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!"

Шокираща прогноза за бъдещето на президента Румен Радев направи президентът Росен Плевнелиев /2012-2017 г./. Коментирайки евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита какви ходове би имал Радев, ако не бъде избран за президент, а междувременно се появи партия на двамата харвадци. Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет, каза Плевнелиев. И прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект на Петков и Василев.

Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов, каза още Плевнелиев.

Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с „Демократична България“, каза още Плевнелиев.

„Това, което прави Радев, не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация“, поиска той.

„2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета, но не поставих ултиматум“, припомни Плевнелиев и продължи: „Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен ПР да не разпусне НС по-бързо, за да громят лошите“.

По повод на евентуален политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според бившият президент Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Затова Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

„Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с „Демократична България“, прогнозира още Плевнелиев.

Той посочи още, че очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

„Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече такива хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции“, попита още Плевнелиев.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ за президент, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди около 2 месеца и половина.

„Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения“, заяви още Росен Плевнелиев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране